Jordi Diaz Alamà

Fris de les ànimes part I.


XAVI AYÉN
Dante i l'infern del coronavirus
La Vanguardia
29|3|2020


[...] Amor per Dante és, sens dubte, el que sent el pintor Jordi Diaz Alamà (Granollers, 1986), que passa el confinament al seu estudi del Poblenou consagrat a un projecte titànic: il·lustrar tota la Comèdia amb teles de gran format. Només de l'Infern, hi haurà 50 quadres, dels quals alguns ja estan acabats. Mentre hi treballa frenèticament, acompanyat d'alguna escultura del polonès Grzegorz Gwiazda —n'hi ha una de Dante que sembla que l'observa mentre pinta—, explica que "el juny del 2021 es podran veure els quadres de l'infern al MEAM de Barcelona, i després en altres ciutats del món.
Molts autors —com Miquel Barceló— han il·lustrat aquest llibre, i han mostrat bàsicament el que Dante veu. La meva aproximació és més figurativa, però mostra justament el que Dante no veu, el que no es deixa observar".

Aquest projecte —"Gairebé per a una vida"— se centra ara en la part de l'infern: "No només il·lustrant cada cant, sinó afegint-hi material complementari, i també una sèrie específica de retrats i emocions de les ànimes representades, així com altres variacions"...

Jordi Diaz Alamà

(I també a Instagram)

I si voleu saber-ne més:

· Jordi Diaz Alamà, l'evolució necessària. Manel Garcia Clavero. Núvol.

Comentaris

  1. Uf!!! Quina feinada i quin mèrit!!!

    Crec que aquest 2021 sentirem a parlar una mica més de Dante (o això espero), es celebra el setè centenari de la seva mort...

    ResponElimina
    Respostes
    1. A Itàlia és festa grossa, el #Dante700. Pels nostres verals, la cosa no està tan animada. Bé, nosaltres passarem uns quants mesos parlant-ne, si més no.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars