La modernitat del discurs de Dante


Aquesta setmana inaugurem al CRAI Biblioteca de Lletres l’exposició La modernitat del discurs de Dante en commemoració dels 700 anys de la mort del gran poeta italià Dante Alighieri.

L’exposició està centrada en la faceta més filosòfica i política de Dante Alighieri i no tant en la seva vessant literària, tot i que no és fàcil fer una divisió temàtica perquè moltes de les seves obres descriuen una forma de pensar representada de tal manera que les disciplines s’interrelacionen i dialoguen entre elles.

Aquesta mostra és fruit de la col·laboració amb l’Istituto Italiano di Cultura di Barcellona (IICB), que ens ha cedit llibres de la seva biblioteca per completar els del nostre fons i també de la participació de l’il·lustrador veronès Giancarlo Zucconelli, que ha autoritzat la utilització d’algunes de les il·lustracions que formen part del llibre d’Andrea Mirenda, Dante nella Verona Scaligera (2020). Si teniu curiositat, podeu veure aquesta entrevista on Zucconelli explica aquest treball de creació i representació de la figura de Dante.


CRAI Biblioteca de Lletres

Comentaris

Entrades populars